Stichting zorgboerderij slangenburglogo

Projecten

opeten is leuk en gezellig. Laatst bakten ze een kokoskoek, die lekkerder bleek dan die uit de supermarkt. Voor die jongeren is het een eye opener dat je producten uit de supermarkt ook zelf kunt maken.”

Reststromen gezocht!

Tom en Arhur willen Gezond het Jaar Rond levensvatbaar maken voor de lange termijn, zodat gezond eten een basisvoorziening wordt voor iedereen. Arthur: “We willen een verdienmodel opzetten waardoor we dit project blijvend kunnen doen. We kunnen bijvoorbeeld bedrijfslunches verzorgen, voor zo’n zeven euro per lunch. Wie een lunch koopt, sponsort er een voor iemand anders.” Om door te groeien naar 250 maaltijden per dag zijn meer reststromen nodig. Daar zijn Arthur en Tom naar op zoek. Ze werken ook aan de zelfvoorzienendheid van het project. Tom: “Bij de zorgboerderij zijn aardappelen gepoot voor 2024. We willen ook graag met eigen graan brood bakken. In de dagbesteding draait een bakker mee, die de kneepjes van het vak al beheerst. Hij kan zijn expertise inzetten, waar een ander weer wat van kan leren. Zou dat niet leuk zijn?”

Dit zijn Stadskamer, WerkRaat en Zorgboerderij Slangenburg

In Stadskamer is iedereen welkom. Om een bakkie te doen, met een vraag of om een steuntje in de rug te krijgen bij het bereiken van datgene waar hij of zij blij van wordt. WerkRaat biedt leerwerkplekken voor jongeren en (jong)volwassenen met een overbrugbare afstand tot onderwijs en arbeidsmarkt. Zorgboerderij Slangenburg is een dagbesteding, midden in het bos van het buitengebied Slangenburg. Kijk voor meer informatie op www.stadskamer.com, www.werkraat.nl of www.zorgboerderijslangenburg.nl
Gezond het Jaar Rond is mede mogelijk gemaakt door: